Apartments Rustica - Veliko brdo, Makarska

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Makarska

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina.

Središte je Makarske rivijere, mikroregije koja se proteže od Brela na zapadu do Gradca na istoku. Makarska s gradskim naseljem Veliko Brdo broji oko 13.000 stanovnika.

Makarska ima mediteransku (sredozemnu) klimu. Zimska prosječna temperatura je 10°C, a ljetna oko 25°C.

Makarska je rivijera, rivijera dugih šljunčanih plaža, prekrasne obale, mora i sunca, koje dalmatinsko ljeto čine toplim i nezaboravnim.

U zaleđu Makarske nalazi se jedno od najljepših planinskih dijela, kojeg čini planina Biokovo, zaštićeni Park prirode i kanjon divlje rijeke Cetine.

Makarska ima bogatu kulturno-povijesnu baštinu, no posebna je vrijednost Malakološki muzej (u franjevačkom samostanu) sa zanimljivom i jedinstvenom zbirkom iz Jadrana i svjetskih mora. Drži se jednim od najljepših i najraskošnijih malakoloških muzeja u svijetu.

Sportašima i rekreativcima su na raspolaganju brojni tereni i rekviziti za sportove na kopnu i na moru. Teniski centar ima devet terena sa zemljanom podlogom, jedan s color set podlogom, te dvije dvorane sa zemljanom podlogom i rasvjetom. Taj suvremeni teniski centar na kojem se održavaju važni svjetski turniri smješten je u blizini poznate makarske plaže.